WELKOM IN DE CREATIEVE WERELD VAN ANNICK VAN WESEMAEL

Weerklinkt de naam ‘Annick Van Wesemael’, dan zie je romantische ruikers, schitterend aangeklede tafels, bebloemde trouwfeesten,…

Maar je beleeft ook sfeer, gezelligheid, smaak, verfijning, raffinement, feesten van a tot z…

Met haar gevoel voor kleur, textuur, bloemen, geur, smaak, interieur… weet Annick als geen ander een interieur, feest, evenement, stand,… om te toveren tot een boeiende, inspirerende en esthetische belevenis.

Annick is een romantische ziel. Als kind al maakt ze boeketjes en bloemstukjes voor haar mama en oma. Ze plukt bloemen in de natuur of haalt ze bij bloemenverkopers in de buurt. Op 15jarige leeftijd, leert ze haar man, Joris De Wolf, kennen. Joris’ ouders hebben ‘toevallig’ een bloemenwinkel. Annick vindt het zalig om elk weekend in ’t Prieeltje te werken en ondertussen leert ze de kneepjes van het vak van haar schoonmoeder, Maria Nijs, die haar ook vaak meeneemt naar demonstraties, workshops en groothandels om er samen aankopen te doen.

Tegelijkertijd bezoekt Annick twee bloemenscholen. Enerzijds leert ze creatieve technieken van de grote meesters als Daniël Ost, Geert Pattyn, Moniek Vanden Berghe. En anderzijds verdiept ze zich ’s avonds in bruidswerk, rouwwerk, tafeldecoratie, maar ook in het perfect dekken van de tafel.

Nauwelijks 18 voelt Annick zich klaar om zich te meten aan haar Belgische collega’s en om haar creatieve capaciteiten aan de wereld te tonen. Met bravoure behaalt ze zilver op de Belgische kampioenschappen bloemschikken. Maar haar grote droom blijft een eigen bloemenzaak.

In januari 1994 krijgen Annick en Joris de kans om de winkel van zijn ouders over te nemen. Annick geeft ook les, drie avonden per week begeestert ze jonge floristen en geeft ze haar vakkennis door.

bio5
bio4
bio3
bio2

Twee dochters rijker besluit ze zich volledig te wijden aan haar gezin en haar zaak. Annick is niet enkel actief in de winkel waar ze prachtige romantische boeketten creëert en leuke decomaterialen verkoopt. Ze legt zich meer en meer toe op huwelijken, feesten, evenementen en het smaakvol decoreren van interieurs. Met plezier gaat ze bij klanten thuis langs. In samenspraak met hen tovert ze het huis om in een prachtige herfst- of kerstsfeer. Maar ook de andere seizoenen lenen zich tot huiselijke decoraties. Een echte sfeermaker is Annick.

Aan haar zijde zorgt Joris voor een perfecte afhandeling van de administratieve en organisatorische aspecten van het vak. Annick kan zich dus onbezorgd verdiepen in haar creativiteit. Zo vullen Annick en Joris elkaar perfect aan.

Het harde werken loont en in 2000 verhuist zij naar een eigen huis, een plek even weg van de winkel, een oase waar Annick rust en inspiratie vindt. Inspiratie die leidt tot een aantal uitgaves waarin Annick een internationaal lezerspubliek ideeën en tips geeft om huis en tuin in ‘bloei’ te zetten.

In september 2006 wordt het nieuwe bloemenpand ‘Annick Van Wesemael – Bloemen en Accenten’ in het centrum van Lede ingewijd, een nieuwe bloemendroom die in vervulling gaat. De winkel straalt een huiselijke en warme sfeer uit. Het is een ruimte waar je als klant heerlijk kan vertoeven op zoek naar leuke accessoires en bijzonder mooie bloemen.

Annick heeft er een ruim atelier waar ze samen met haar team de wensen van haar klanten kan vervullen.
Bloemen, de natuur in haar totaliteit, zijn Annicks belangrijkste inspiratiebron. Ze houdt van Biedermeier, Art Deco en Art Nouveau. In haar werk geeft ze een eigentijdse noot aan de romantisch stijl.

En de toekomst ? Annick heeft altijd plannen… De wereld om haar heen boeit en inspireert haar en zet haar bovenal aan om haar klanten te verrassen met betoverend werk.

Winkelwagen

Inloggen

Nog geen account?

Begin met typen om producten te zien die u zoekt.